Salumificio Monteporo ble startet av Pugliesi-brødrene fordi de ønsket å begynne å lage Nduja, en spesialitet som stammer fra landsbyen Spilinga i Monte Poro. Den er nå DOP-merket (beskyttet opprinnelse) og kan kun produseres her. Nduja lages av svinekjøtt fra grisens mage, lår, side, kinn og fett, som blandes med mild og sterk chili (peperoncino) og lettrøkes i sluttfasen.
Varebetegnelse | Monteporo |
---|---|
Produksjonsland | Italia |
Nettovekt | 0,8 |
Enhet | KILO |
Antall pr. kolli | 12 |
Oppbevares på kjøl | Ja |
Ingredienser | Svinefett 58 %, svinekjøtt 15 %, søt paprika, chillipepper, salt, solsikkeolje. |
---|---|
Allergener | Nei |
Energi (Kj/100g) | 2245 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 543 |
Fett | 51 |
Hvorav mettede fettsyrer | 20 |
Karbohydrater | 9,7 |
Hvorav sukkerarter | 0,8 |
Protein | 11 |
Salt | 4,4 |