Prunotto

Italienske, økologiske marmelader og tomatproduter

 

L'Azienda Agricola Prunotto Mariangela ligger i Alba i den italienska Piemonte-regionen som bl.a. er kjent for sin trøffel og fantastiske viner.

Det spesielle mikroklimaet i området er også egnet til dyrking av mange andre produkter, som for eksempel fukt og grønnsker.

 

 

Det dyrkende familieforetaket

Prunotto ble grunnlagt for over 100 år siden, som et familieforetak som dyrket og solgte fersk frukt og grønnsaker fra sin egen produksjon.
I dag består Prunottos sortiment av en mengde økologiske tomat- og fruktprodukter, som er konservert på glass eller bokser.
Produksjonen har vært økologisk siden 1995. Det var da de begynte å preparere sine egne fukter og grønnsaker og foretaket fikk et nytt navn etter Mariangela Prunotto, som var fruktbondens datter. Per i dag så er Mariangelas mann og to sønner også med i foretaket.

Plukking og preparering innen 24 timer

Prunotto jobber fortsatt håndverksmessig ved å nøye velge ut og behandle frukt og grønnsaker, og ingen tilsetningsstoffer blir noen gang tilsatt. All frukt og grønnsaker plukkes, samles, vaskes og tilberedes innen 24 timer og produksjonen skjer samtidig med innhøsting. Den naturlige prosessen gjør at smaken av ingrediensene virkelig kommer frem og minner om den tradisjonelle og rene smaken som en gang fantes.

Søtere tomater enn i syditalia

Prunottos tomatprodukter har en helt unik smak sammenlignet med andre tomatprodukter som finnes i Sør-Italia, hvor grønnsaksdyrkingen påvirkes av bl.a. havets vinner. Piemonte ligger langt fra havet og derfor er tomatene her søtere og mindre salte på smak enn de fra Sør-Italia.

Prunottos produkter