Terroir Suisse 

De beste sveitsiske premiumoster - under et varemerke.

Premiumoster fra Sveits samlet under et varemerke

Terroir Suisse startet som et spørsmål om hvor man kan få tak i de beste sveitsiske ostene. Det er stor interesse for premium sveitsiske oster og dere eksepsjonelle kvalitet.

Dessuten har hver type ost sin egen historie å fortelle. Slik oppstod Terroir Suisse.

Det finnes ingen snarveier til fantastisk ost

Den upasteuriserte melken spiller hovedrollen i ostene. Men også den friske alpeluften, de frodige engene med alpine urter, det klare vannet i bekkene og ikke minst det unike jordsmonnet – terroiret. Alt har betydning for melkens smak og karakter. Melken behandles med forsiktighet og respekt, og kyrene blir bare matet med friskt høy og uten ensilasje.
Når det gjelder å lage ost i verdensklasse, er det veldig enkelt og åpenbart, men likevel så vanskelig. Det er som med alt annet, det finnes ingen snarveier!

Hver ost har sin egen histore

Sveits er et myteomspunnet land der småskala produksjon aldri har forsvunnet, til tross for konkurranse fra industriell produksjon. De mindre produsentene er her fortsatt, og har bevart både de gamle tradisjonene og ostenes lokale karakter. Sveitserne er et folk som fascinerer med sin kompromissløse og pragmatiske holdning og når disse menneskene produserer ost, så skjer magi! Terroir Suisse er et vindu, og en inngang, til disse menneskene og deres lidenskap for håndverket sitt. Gruyère-ostene har også en tydelig fargekoding med en tilhørende navngitt produsent.

Choix i flera storlekar

Gruyère från Choix erbjuds i helost, i kil på ca 4 kilo och i en fin konsumentpackad variant i fast vikt på 170 gram. Den fina Toggenburger bondost finns både i hel ost och i konsumentpackad på 200 gram, fast vikt.

Säsongsostarna från Choix finns under begränsad tid och när de är som absolut bäst i säsong. Under våren så hämtar vi hem en ramslöksost från Entlebucher och till Midsommar och kräftpremiären så finns en kumminost från samma region i vårt sortiment. I Choix sortiment finns det även en ost från Luzerne med nötsmak, utan allergen, samt till jul och nyår så kommer vi erbjuda en ost smaksatt med äkta svart tryffel. 

Det finns en ost för varje smak i vårt sortiment från Schweiz.

original.

Choix tar ostälskare på en upptäcktsresa till ursprunget för  den schweiziska ostkulturen. In i den ursprungliga, mystiska världen av alper med dess grova klippor och dimmiga dalar, där ovanliga ostspecialiteter skapas.

natural.

Choix får sin unika smak från de schweiziska bergen, där korna producerar färsk mjölk som förädlas till karaktärsfulla ostspecialiteter i mejerierna. Denna alpvärld är närvarande när du njuter av detta förtjusande stycke av naturen.

traditional.

Den schweiziska osttraditionen lever genom de gamla recepten som har förts vidare från generation till generation och förfinats gång på gång. Ostspecialiteterna tillverkas med noggrann hantverksskicklighet och lagras i ostkällare. 

Vårt urval av ostar från Schweiz

Gruyère

Sveitsernes sterkeste varemerke når det gjelder ost.

Raclette

Raclette er - akkurat som ostefondu - en klassisk sveitsisk rett. Det omtales ofte som sveitsernes nasjonalrett.

Alpeoster

Sertifisert ekte alpeoster fra forskjelle produsenter, som til og med har sin GPS-koordinat trykket på osten.

Rolf Beeler

De aller beste ostene fra Sveits produseres av Rolf Beeler.

Gruyère under varumärket Choix

Övriga premiumostar från Schweiz

Raclette och fondue från Schweiz

Gastrobutikken

Oppdag vårt unike utvalg av skinker, pølser, ost, oliven, oljer, eddik, grønnsaker, fisk, marmelader og mye mer!

Logg inn for å komme til Webshoppen, eller klikk på Bli kunde under personikonet øverst til høyre.