Gruyère Alpage AOP produseres kun om sommeren, omtrent fra midten av mai til midten av oktober. Kyrne beiter i Alpene hvor de henter næring fra et mangfoldig beitemark, noe som gjør melken svært aromatisk og aromaene blir bevart i ostemassen. I tillegg til den mer eller mindre salte grunnsmaken, dominerer en fruktighet smaken. Lagret 8-13 måneder. Sesongbasert produkt. Helt hjul.
| Varemerke | Choix |
|---|---|
| Produksjonsland | Sveits |
| Nettovekt | 30 |
| Enhet | KILO |
| Antall pr. kolli | 1 |
| EAN-nummer | 2328555000008 |
| Oppbevares på kjøl | Ja |
| Ingredienser | Upasteuriseret koMÆLK, salt, mælkesyrekultur, osteløbe. |
|---|---|
| Allergentyper | Melk og melkbaserte produkter (inkludert laktose) |
| Allergener | Ja |
| Energi (Kj/100g) | 1662 |
|---|---|
| Energi (Kcal/100g) | 400 |
| Fett | 32 |
| Hvorav mettede fettsyrer | 19,4 |
| Karbohydrater | 0,1 |
| Hvorav sukkerarter | 0 |
| Protein | 28 |
| Salt | 1,5 |
